Reflexologie

Reflexzonetherapie

 is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren geleden door de Egyptenaren en Indianen werd toegepast. 

. Reflexzonetherapie is een holistische therapie, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de klacht, maar ook naar de leefwijze van de cliënt. Het is een veilige en natuurlijke behandelwijze voor klachten op velerlei gebied. Daarnaast werkt reflexzonetherapie ontspannend, wat de cliënt de gelegenheid geeft om eens anders naar zichzelf en naar zijn klachten te kijken.

Voetreflexologie
De voetreflexologie is een methode die uitgaat van het principe dat reflexzones die te vinden zijn op de voeten, corresponderen met organen, klieren,en andere delen van het lichaam. De effectiveit voor deze ‘werking op afstand’ is proefondervindelijk vastgesteld.

Het aantreffen van gevoelige zones op bijvoorbeeld de voeten wordt gezien als een afspiegeling van de in het lichaam aanwezige disbalans of blokkades( storingen in de energiedoorstroming). Door deze zones te masseren kunnen deze storingen worden opgeheven.. Deze ‘fysieke’ disbalans heeft ook een relatie met is een geestelijke disbalans.

Lichaamsreflexologie
Door spanningen of storingen van inwendige organen komen via het zenuwstelsel reflexen op gang die kunnen leiden tot zichtbare en voelbare veranderingen in de huid, de spieren en het skelet. In de huid uit zich dit door overgevoeligheid of het verkleven van de huidlagen. Spieren reageren op een verstoring met langdurige samentrekking waardoor pijnpunten (triggerpoints) ontstaan. In het beenvlies en langs de wervelkolom kunnen in deze situatie gelokaliseerde pijnpunten worden gevonden. Lichaamsreflexologie berust op het positief beinvloeden of ‘ontstoren’ van organen, lichaamsdelen en lichaamsfuncties via massage van de reflexzones; de huid, de spieren, en de gevoelige punten langs de wervelkolom.

Het doel van reflexzonetherapie is het bereiken van het optimale natuurlijke evenwicht in het gehele organisme. De therapie ondersteund en bevordert de natuurlijke zelfgenezende processen waardoor het lichaam wordt aangezet tot het hervinden van de juiste balans en de daarbij behorende vitaliteit!
Een scala aan klachten kan worden behandeld via voet- en lichaamsreflexologie bijvoorbeeld burn out, menstruatie-, hoofdpijn-, maag-, darm-, overgang-, rug- en andere spanning/stressgerelateerde klachten.

Voor meer informatie zie www.vnrt.nl

Maes Vitaliteit # GSM 06-16608029 # www.maesvitaliteit.nl # ABN-AMRO IBAN NL61ABNA0520706811 # K.v.K. Hilversum nr. 53908325   # AGB code zorgverlener 900027947 # AGB code praktijk 90006894   # lid VNRT lic. nr.900643 # Lid RBCZ lic.nr. 501224R
vnrtUnknownlogo-srbag