WAT IS COACHING?

Coaching kan bestaan uit instructie, training, advies, begeleiding, of alleen een luisterend oor omdat er soms tijden zijn dat je hulp nodig hebt. Erkennen dat je hulp nodig hebt en die te vragen is de eerste stap naar de te realiseren positieve verandering.

Je voelt dat je leven niet die kant op stroomt zoals jij graag zou willen en hebt behoefte aan helderheid en duidelijkheid. Dit kan betrekking hebben op je leven en/of loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, relaties (alle vormen van relaties) of directe acute situaties die zich ad hoc voordoen.

Door gebruik te maken van verschillende manieren (mentale/emotionele coaching, lichaamsgerichte ontspanningstherapieën, energetische oefeningen, bewustwording van patronen, voeding) kom je tot inzichten: je weet wie jij bent en waar je staat, wat jou authentieke stijl is en wat je kunt doen om jou leven op dat moment te laten stromen zodat je weer dynamisch en enthousiast bent. Met name over jezelf.

Kennismaking
Het kennismakingsgesprek is gratis en duurt een uur.

Startprogramma
Levens- & loopbaanadvies voor als je niet weet welke kant je op wilt, niet lekker in je vel zit en voelt dat je iets anders nodig hebt.
In een reeks van 6 gesprekken, gespreid over 3 maanden, leg je de basis voor de verdere ontwikkeling van je leven en werk.

Na deze gesprekken weet én voel je :

  1.  Wij jij bent waar je voor staat.                                                                                   4. Hoe je ideale leven en werk eruit ziet.
  2.  Wat jouw unieke stijl is.                                                                                              5. Welke rol en activiteiten jij daarin wilt uitvoeren
  3. Wat jouw effect is op de mensen in je omgeving en vice versa.                         6. Hoe je dit alles kunt bereiken.

Als jij begint met je grenzen te stellen, jouw stem te laten horen en jouw passies te realiseren, ontstaat er een andere dynamiek in je leven. Je omgeving gaat daarop reageren.; met dat verschil dat de stroom in de richting gaat die bij jouw past. Voor onderweg
Voor als je behoefte hebt aan een veilige omgeving om te oefenen wat je hebt geleerd, voor verdieping, even in een dip zit of een luisterend oor nodig hebt.

Je kunt behoefte krijgen om deze leerfase in een veilige omgeving te doen. Een omgeving waarin jij je nieuwe gedrag durft te laten zien en te ervaren, hoe daarop wordt gereageerd. Soms is het echte leven daar nog niet geschikt of te eng voor.
Of je wilt verdieping; nog verder gaan op de weg die je bent ingeslagen. Waarom zou je stoppen als je er vitaal en gelukkiger van wordt?
Met een regelmaat van 1 x per 4 tot 6 weken over een wat langere periode vinden gesprekken plaats. De locatie kan verschillend zijn afhankelijk van wat er nodig is voor dat moment. Uiteraard wordt alles in gezamenlijk overleg afgesproken.

Ad hoc
Als je af en toe een sessie wilt om nieuwe doelstellingen te bespreken, even de boel weer op een rijtje te krijgen, te ontladen, tot rust te komen of de weg weer open te maken.
Op zo’n moment is het prettig om even een afspraak te plannen, liefst dezelfde week nog, zodat je meer perspectief krijgt, de sfeer weer open wordt en je rustig kunt slapen. Goed voor jezelf blijven zorgen betekent in ieder geval dat je niets uitstelt tot morgen als je je vandaag nog prettiger kunt voelen. En als je nu zeker weet dat dit elke maand in dezelfde week plaatsvindt, kunnen we ook periodiek afspreken.

Ad hoc sessies duren 2 uur. Locatie in overleg, niet in eigen werkomgeving.

 

THE WORK OF BYRON KATIE

The Work van Byron Katie is een van de technieken die gehanteerd kan worden in een coachingstraject. Een eenvoudige en doeltreffende manier om je geest en zijn denkwerk te onderzoeken op waarheid. Er is alleen stress en spanning wanneer een gedachte gelooft wordt die ingaat tegen de realiteit, tegen dat wat is. De mens gelooft in principe alles wat hij/zij denkt zonder onderscheid te maken tussen feit en fictie. Hierdoor ontstaat verwarring en is er geen helderheid Wanneer het denken werkelijk helder is, is dat wat is – dat wat we willen. Het moest gebeuren omdat het gebeurde en geen gedachte kan dat veranderen. Dit betekent niet dat je het vergoelijkt of goedkeurt. Het betekent alleen dat je de dingen kunt zien en voelen zonder weerstand en zonder de verwarring van je innerlijke strijd. Dit helder inzicht in je denken en voelen geeft ruimte en kan leiden tot een leven van vreugde en vrijheid.

Wat is the Work?
The Work is een proces dat het denken verhelderd. Het is een van de meest krachtige methoden om vastzittende gedachtenpatronen die een mens doen lijden te beeindigen. Het gaat niet over verandering van gedrag, loslaten van oude gewoonten, of een ´goed´mens worden. The Work gaat over bewustwording, over ervaren van wie of wat je bent en altijd al geweest bent, ontdaan van alle gedachten die iets anders beweren.

Hoe werkt The Work?
In zijn meest simpele definitie is the Work: vier vragen en een omkering. Je schrijft je oordelen over elke willekeurige stressvolle situatie op en onderzoekt ze middels de vier vragen. Vervolgens keer je de oordelen om en zo ervaar je wat net zo waar is of meer waar voor jou. Zo krijg jij jou authentiek waarheid over jou denken/voelen boven water en deze bewustwording is een bevrijding.

Voor meer informatie www.thework.com

De prijs voor coaching varieert van euro 75,00 tot 125,00 per uur. Afhankelijk of je als particulier of bedrijfleven afspraken maakt.

 

 

Maes Vitaliteit # GSM 06-16608029 # www.maesvitaliteit.nl # ABN-AMRO IBAN NL61ABNA0520706811 # K.v.K. Hilversum nr. 53908325   # AGB code zorgverlener 900027947 # AGB code praktijk 90006894   # lid VNRT lic. nr.900643 # Lid RBCZ lic.nr. 501224R
vnrtUnknownlogo-srbag